Luther for the Dutchlanders

9789043526340-luther-verzameld-dl-1-en-dl-2-l-lq-fIk vond het wel een beetje raar dat er van Luthers werk zo weinig in het Nederlands beschikbaar was. Hoe moest dat nu in het Reformatiejaar 2017, als iedereen wil weten wat die man gezegd heeft, maar je Latijn of Duits moet beheersen om daar achter te komen? Voor dit soort problemen heeft Refo500 natuurlijk meteen een oplossing en die wordt 5 september op de TUA gepresenteerd.

Meer dan 1300 pagina’s Luther, een brede selectie uit zijn werken, een veelheid van thema´s, en dat allemaal in twee prachtige en betaalbare delen. Interessant is niet alleen de inhoud, maar ook de samenstelling van de vertalers. Een team van studenten en docenten die allemaal snel bereid gevonden werden dit topstuk in elkaar te zetten. Luther bracht mensen van de Theologische Universiteit Kampen, Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding, Gereformeerde Bond en TUA bij elkaar met een snelheid en kwaliteit waar geen GTU-proces tegenop kan. En daarbij dan ook nog mensen uit de Lutherse Kerk en van de VU! Wie nog durft te zeggen dat Luther kerkscheidend werkt, zal na het zien en lezen van Luther Verzameld voorgoed zwijgen.

Herman Selderhuis is the editor. He’s brilliant. If you read the language of the Dutch, you should get a copy. And if you don’t, you should get your library to get a copy.

Leave a Reply, but it will be moderated

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s